Schulden

Ongetrouwd hoeft heus niet te betekenen onbemiddeld.

Met schulden leven is niet alleen voorbehouden aan alleengaanden, het is een algemeen probleem. Consumentenkredieten groeien, evenals het aantal creditcards. En van alle kanten worden we overgehaald steeds meer op krediet te kopen.

Natuurlijk, er zijn ook “goede” manieren van in het rood staan: geld opgenomen om een zeer gewenst en nuttig bezit te kopen bijvoorbeeld, (voor de meesten onder ons is het maar moeilijk om bijvoorbeeld een huis met contant geld te kopen). Of er ontstaat een schuld door een het beleggen van geld, dat uiteindelijk een hoog rendement moet opleveren.

Helaas zijn er meer slechte dan goede soorten schuld. En als single voor jou gelijk staat met een ongebonden en extravagante manier van leven, dan liggen de schulden al op de loer. Natuurlijk, voor wie buitensporig zuinig is, zijn schulden een niet-bestaand probleem.

Als je echter door schulden achtervolgd wordt – wat voor alleenstaanden een extra drukkende last kan betekenen – kun je maar beter zorgen uit de schulden te geraken en te blijven.